İş Kulübü Youtube
İş ve Eleman Arayanlar
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
Takvim
Yazarlar
Üyelerimiz

Anasayfa


     Hüseyin Sarıdere 05372930671

   
Ürün Kodu : Hüseyin Sarıdere 05372930671
Üretici : Hüseyin Sarıdere 05372930671
Ürün Özellikleri
Hüseyin Sarıdere 05372930671
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar



Bal Üreticisi

Hüseyin Sarıdere

  05372930671

Piren Balı, Çam Balı, Bahar Balı, Ayçiçek ve Kestane ballarımızla Hizmetinizdeyiz400 Kovan Arımızla 45 Yıllık Tecrübemizle

Hizmetinizdeyiz 

Yarım kilodan 27 kiloya
kadar bal veriyoruz.

Türkiye’nin her yerine ister
perakende ister toptan olarak gönderiyoruz.



Gönen Balıkesir Türkiye

 

 

Bal Tabiat Eczanesidir… Her Gün  Bir Kaşık Bal İyi Gelir …

   Balın; yüzün üzerinde hastalığa iyi gelmesine rağmen insanımız hala niçin bal tüketmekte inat etmektedir … ?

   Allah’ın, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) nin tavsiyelerine,  uzmanlarımızın ısrarlı uyarılarına rağmen hala niçin bal yememekteyiz

 “ … Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ibret vardır. ( Nahl :68-69)

Bal ile ilgili peygamber efendimiz (S.A:V)  şöyle buyurmuştur ; "Kim, her ay üç gün, sabahleyin, bir kaşık 'bal' yerse, o kimsenin başına büyük dert (hastalık) gelmez." (İbn-i Mace)

   Bal mucize bir gıda ve  besin maddesi olarak Kuranı Kerimde  ve Hadisi Şeriflerde de geçmekte ve tavsiye edilmektedir.

     Arının Bin bir Çiçekten Derlediği  ve Büyük İşçilik, Emek ve Çalışmayla Karıştırıp ürün Halide getirdiği  ve insanlığın hizmetine sunduğu  bir  gıda mucizesi mucize  olan balın neredeyse faydalı olmadığı bir tek hastalık yok gibidir.

     Bal bakteri barındırmamaktadır. Bütün canlıların yaşamlarını devam ettirebilmek için bir miktar neme ihtiyacı vardır. Bakteriler Balla temas ettiklerinde nemden yoksun kalır ve yok olurlar. Balın asidik tepkisi de bakterilerin yaşaması için uygunsuz bir ortam oluşturur.

İşte Mucize Balın Faydaları:

     İyi bir koruyucudur, mideye kuvvet verir,  kansızlığı giderir, damarları açar,  romatizmaya ve alerjiye iyi gelir, ağrı dindirir, iştah açar, doğal diş macunu görevi görür, kabızlığı giderir, şişmanlığı önler, yara ve iltihap giderir, balgam söktürür, göze faydalıdır, karın ağrısı giderir, idrar söktürür, köpek ısırmasına karşıdır, cildi güzelleştirir, saçları besler, nezleyi geçirir, vereme iyi gelir, yanıkları tedavi eder,  varise faydalıdır,  karaciğere faydalıdır, kolostrolü düşürür,  terlemeyi giderir, ishali durdurur, ilaçların yan tesirini önler, zekâ gelişimine faydalıdır, cinsel gücü artırır,  kanserin önlenmesinde ve giderilmesinde etkilidir,  kansızlığı giderir, spermlere ve yumurtalıklara faydalıdır,

       Gönen de 45 yıldır bal üreticiliği yapan Hüseyin Sarıdere de  arıların binlerce şifalı çiçeklerden  doz alarak bala çevirdiğini, her bir şifalı bitkinin birçok hastalığa iyi geldiğini, dolayısı ile binlerce çiçekden madde alan arıların bu balının da  bizim bildiğiz veya bilmediğimiz, farkında olduğumuz veya olmadığımız yüzlerce hastalığı önlediği ve tedavi ettiği bilim adamlarınca ispatlanmıştır. Biz katkısız, hakiki kaliteli bal üretiyoruz. Arılar  bal yapımında hile yapmadıkları gibi bizde yapmayız, arılar bize ne verirse bizde insanımıza onu veririz. Bizden diledikleri gibi, gönül huzuruyla bal alabilirler. 

      Üç ayrı yerde 400 kovan arımız var. Piren Balı, Çam Balı, Bahar Balı, Ayçiçek ve Kestane balarlımız var.  Yarım kilodan 27 kiloya kadar bal veriyoruz. Türkiye’nin her yerine ister perakende ister toptan olarak gönderiyoruz. Dedi.

Bilgi -İletişim: Hüseyin Sarıdere:05372930671 Gönen Balıkesir Türkiye

Balın Faydalı Olduğu Hastalıklardan Bazıları

İYİ BİR KORUYUCUDUR: Antibakteriyel özelliğinden dolayı içinde birçok gıda bozulmadan saklanabilir.

MİDEYE KUVVET VERİR: Baldaki şeker emilimi en kolay olan şeker olması ve Hazmı gerektirmediğinden kolayca kana geçer. Ve midedeki fazlalıkları dışarı atar.

KANSIZLIĞI GİDERİR: Kan yapıcı özelliğinin yanında hastalıktan yeni kalkmışlara kuvvet verir.

DAMARLARI AÇAR: Diğer şekerlerin oksine okisjen ile reaksiyona girdiğinde tam yanma meydana geldiği için kanda daha az atık madde bırakır. Kalp adelesine faaliyet ve zindelik vermesiyle Kalp Hastalarına faydalıdır.

ROMATİZMA: Romatizmal hastalıklarda haricen kullanmak hastayı kısa sürede iyileştirir.

ALERJİ: Alerjik vakıalarda pahalı ve zahmetli tedavilerin yerini alacak bir alternatif tedavidir.

AĞRI DİNDİRİCİ: Balın bilhassa buharı ağrı ve sızıyı birkaç Dakika içinde dindirmeye başlar.

İŞTAH AÇICI: İhtiva ettiği A,B,C, ve diğer vitaminler ve Mineraller insana zindelik verir.

DOĞAL DİŞ MACUNU: Diğer tatlı ve meyvelerin zıttı bal dişleri ve diş etlerini temizleyip parlatan bir macundur. Dişleri ve diş etlerini mikroplardan korur,ağızdaki yaraları tedavi eder.

KABIZLIK: Bilhassa Sıcak bal şerbeti kabızlığı kısa sürede geçirir.

ŞİŞMANLIK: Bal içerdiği enzimler sebebiyle şişmanlığı önler. Bilhassa ılık bal şerbetinin zayıflatıcı özelliği vardır.

YARA İLTİHAP GİDERİR: Bugün modern tıpta Ameliyat yaralarında bal kullanıldığı bilinmektedir. Cavanagh ve BEAZLEY adlı araştırmacılar balın laboratuar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlüyorlar. İnhibin mikropların üremesini de önler.

Balgam Söktürür: Balgamı keser vücudun pis rutubetini giderir.

Göze Faydalıdır: Gözün görme gücünü arttırır. Nar Suyu ile karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün keskin görmesini sağlar.

Karın Ağrısı: Karın ağrısını geçirir. Bal şerbeti karın ağrılarını çok kısa bir sürede dindirir.

İdrar: Söktürür. Mesane yollarını temizler. İltihabını giderir.

KÖPEK ISIRMASI’na karşı faydalıdır. Köpek ısırınca bal şerbeti içilir. Ve köpeğin ısırdığı yere bal sürülür.Kuduz ihtimaline karşı tıbbi tedbirler ayrıca alınmalıdır.

Cildi Güzeleştirir: Vücud bal ile oğulursa cilt yumuşar. Bitleri öldürür.

SAÇLAR’ ı besler. Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.

NEZLE’yi geçirir. Bal Limonla veya sütle içilirse nezle için çok faydalıdır.
VEREM: Özellikle çiçek balı gül ile karıştırılıp sabah akşam yenirse akciğer yaraları ve vereme çok faydalıdır.

YANIKLAR: Bal zeytinyağı ve gres yağıyla karıştırılıp yanan yerlere sürülürse acı,sızı çekilmez. Yanık kısa sürede iyileşir. Yanık izi kalmaz.

VARİS’e faydalıdır. Bal vücudda olan olan varis ve varis yaralarına masaj yapılarak sürülürse çok faydalıdır.

KARACİĞER: Bal karaciğer ve göğsü temizler. Baldaki ciholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir. Ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.

SARILIK: Balla salatalık rendelenerek yenirse susuzluğu giderir. Kanı temizler. Sarılığı kısa sürede iyileştirir.

TERLEME’yi giderir. Bal mumu ile birlikte birkaç Gün sakız gibi çiğnenirse burun tıkanıklığı ve bundan dolayı meydana gelen terlemeyi giderir.

İSHAL’i durdurur. Soğuk bal şerbeti ishale çok faydalıdır. Kısa sürede durdurur.

ALACA: Alaca hastası olanlar en az iki-üç Ay sabah aç karnına bir Su bardağı bal şerbeti içerse şifa görür.

KOLESTOL’ü düşürür. Yatağını ıslatan çocuklar için gayet faydalıdır. İLAÇLARIN YAN TESİRİ’ni önler. Zararlarını nötüre eder. AKNE için iki çorba kaşığı bal iki çorba kaşığı süt Limon suyundan oluşan karışımın sürülmesi faydalıdır. Büyüme çağındaki çocukların ZEKA GELİŞİMİ’ne azımsanmayacak derecede olumlu etkisi vardır. Ayrıca önemli ölçüde CİNSEL GÜCÜ arttırıcı özelliği vardır.

 

Bal Nedir

Bal, bal arılarının çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından topladıkları özlerden oluşturdukları yüzyıllardır sofralarımızda baş tacı olan, hastalıklardan korunmak için ilk başvurduğumuz, çocukluktan yaşlılığa en değerli besinimizdir. Öyle ki her hastalık için bir ilaç aramak yerine sadece bal ile düzenli olarak beslensek aslında bir çok hastalığa yakalanma riskini de nerdeyse bitirmiş oluruz.

Bal arıları binlerce çiçekten bal özünü toplayarak , "bal midesi" denilen bölümlerinde biriktirip kovana getirirler. Toplayıcı arılar, topladıkları bal özünü kovana kusarlar ve bu özü birkaç işçi arı paylaşır. İşçi arılar, bal özünü emerek bal midelerine doldururlar ve başlarında bulunan çok özel bir bezeden, özel bir enzim salgılayarak bal özünü adeta yoğururlar. Bal özü, kimyasal bir dönüşüme uğrayarak bal olmaya başlar. İşçi arılar, bu balı altıgen petek gözüne, dörtte birini dolduracak şekilde boşaltırlar. Peteğe boşaltılan bal, ilk haliyle %80 gibi yüksek su oranına sahiptir. İşçi arılar, bu suyu buharlaştırmak için balı ağızlarıyla emip, havayla temasını sağlayarak suyun buharlaşmasına çalışırlar. Böylelikle bir petek gözünün dolması 3 günü bulabilmektedir. Sudan arındırılmış balla dolan petek gözü, mumla kapatılarak kullanıma hazır hale getirilmiş olur.

İnsanların, arıyı ilk olarak ne zaman keşfettiği, bal ile ne zaman tanıştığı tam olarak bilinmiyor. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar, kehribar içinde bulunan arı fosillerinin, arının bilinen geçmişine temel oluşturduğunu gösteriyor. Bilim adamları, fosillerin 40 milyon yıllık olduğunu açıklamışlardır. Ayrıca, Valencia'daki Aran mağaralarında bulunan, 20 bin yıl öncesine ait bal toplayan kadın resmi, 40 milyon yıldır dünyada var olan arının, insanlar tarafından sadece 20 bin yıldır bilindiğini göstermiştir. 

Arıcılığın temelleri, insanların yerleşik hayat düzenine geçip, çiftçilikle uğraşmaya başlaması ile atılmıştır. Bölgesel yaşayışlara göre, içi oyulmuş ağaç kütükleri, saz ve samandan örme sepetler, killi topraktan yapılmış özel çömleklerden kovanlar yapılmış, ağaçlara asılan bu kovanlar ile ilkel arıcılık yapılmıştır. 

İnsanlar tarih boyunca bala şifa kaynağı olarak bakmış; hatta kimi kültürlerde bal, kutsal sayılmıştır. Bu noktada, eski zaman insanlarının bala bu kadar önem verme sebebinin, hastalıklara şifa bulmadaki acziyetleri olduğunu anlamak güç değildir. O dönemlerde, tatlandırıcı olarak sadece balın kullanılması ve mumun sadece bal mumundan yapılması, arıcılığa ve bala ayrıca önem kazandırmıştır. Arıcılığın ilkel yöntemler ile yapılmış olması, balın elde edilmesindeki zorluk, arıcılığın ve balın koruma altına alınması gibi tedbirleri de beraberinde getirmiştir. 

Bal, gerek içinde bulunan vitaminler ve minerallerle, gerekse yapısal özelliklerinden dolayı, insanlar için tam bir şifa kaynağıdır. Nitekim, Kuran'da da bu konuya dikkat çekilmiş ve Nahl suresinde geçen;'Rabbin bal arısına vahyetti: Dağlarda, ağaçlarda ve onların kurdukları çardaklarda kendine evler edin. Sonra meyvelerin tümünden ye, böylece Rabbinin sana kolaylaştırdığı yollarda uçuver. Onların karınlarından türlü renklerde şerbetler çıkar, onda insanlar için bir şifa vardır. Şüphesiz düşünen bir topluluk için gerçekten bunda bir ayet vardır.' ayetleriyle, arıların balı, Allahın ilhamıyla elde ettiklerine dikkat çekilmiştir. 

Bal ile ilgili peygamber efendimiz ise, şöyle buyurmuştur ; "Kim, her ay üç gün, sabahleyin, bir kaşık 'bal' yerse, o kimsenin başına büyük dert (hastalık) gelmez." (İbn-i Mace)

"Şu şifalı iki şeye devam ediniz; 'bal ve Kuran' (İbn-i Mace)

Konuyla ilgili bir diğer hadis de şöyledir; Bir adam, Allah'ın elçisi (s.a.v.)'e gelip "kardeşimin karnı ağrıyor" diyince, Allah'ın elçisi (s.a.v.), "kendisine 'bal şerbeti' içir" buyurdu. Ona bal şerbeti içirdikten sonra tekrar geldi ve dedi ki: "Ey Allah'ın Elçisi (s.a.v.)! Bal şerbeti içirdim; fakat karın ağrısı arttı." Bunun üzerine Allah'ın elçisi (s.a.v.), "tekrar 'bal şerbeti' içir" buyurdu. Adam içirdi ve sonra tekrar gelerek, "balı içirdim fakat ağrı geçmedi arttı " dedi. Bunun üzerine Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurdu, "Allah'ın sözü doğrudur, kardeşinin karnı yalan söylemiştir. 'Bal şerbeti' içir" dedi. 

 
 
Talep Formu
Adı Soyadı
Mesleği-İşi
E-Mail
Cep Tel
İl
Adres
Konu-Açıklama
Mesaj
 
 
 
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam241
Toplam Ziyaret77933
AraziTV
Örnek Prefabrik Evler
Satılık Araziler
Kesiftv
Örnek Prefabrik Evler
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu